torsdag 13 oktober 2016

Utmaningen omg 24 - Tipsen - Elitettan 2016

Under säsongen 2016 kommer ni kunna följa en mycket intressant utmaning.
Förra säsongen tog bloggen hem utmaningen.   Ska Fotbollz ta revanch 2016? Ni som följer kommer att få se   

Vem har egentligen bäst koll på Elitettan?
C´sportsbloggen, lr Fotbollz?
Regler
Rätt resultat = 2p
Rätt tecken = 1p

Torsdag 13 Oktober  -  Avspark: 19:00
Sunnanå SK-Kungsbacka DFF 1-3

Dessa sista omgångarna är alltid svåra att tippa då båda lagen inte har något speciellt att kriga för.
Sunnanå SK är redan klara för nedflyttning till div 1....  Kungsbacka DFF har goda möjligheter ta en fjärde plats -  därför tror jag dom vinner här.

Fredag 14 Oktober  -  Avspark: 19:00
Holmalunds IF Allingsås-Hovås Billdal 2-1

Holmalunds IF är en till nykomling från division 1 som precis som Växjö DFF gjort en långt mycket starkare säsong än vad som förväntades av laget inför säsongen.  Hovås Billdal gör alltid stabila säsonger -  men som tidigare säsonger så räcker laget inte till för nå topp 2 placeringarna.   Tipset i kraft av hemmaplan segrar Holmalund.
AIK-Limhamn/Bunkeflo  1-4

AIK ramlade ur allsvenskan förra säsongen - och laget har länge varit nedflyttningshotade -  men efter bättre resultat i dom senaste matcherna så har man säkrat nytt kontrakt.  Limhamn/Bunkeflo kommer spela damallsvenskan nästa säsong. 3-0 segern borta mot ÖDFF senast var avgörande för säkra allsvenska kontraktet.    Tipset: Limhamn/Bunkeflo säkrar seriesegern här

IK Sirius FK - Växjö DFF  1-3

 IK Sirius har gjort en stark säsong där man länge var med och slåss om toppplatserna.  Nu är chansen ta en uppflyttningsplats borta.  Hade Sirius haft något att spela för så hade jag tippat en hemmaseger - Växjö DFF årets stora överraskning -  nykomlingar från division 1 inför säsongen -  nu ett lag som slåss om att ta en plats till allsvenskan nästa säsong.   Mitt tips Växjö kommer vara kvar i kampen om den sista uppflyttningsplatsen i högsta grad även efter denna omgången.
Äsch det är tre omgångar kvar.   Bloggen har skapat sig ett bra utgångsläge för att försvara segern från ifjol.   KOM igen nu Per Lagerbäck var med hela vägen nu.    Vi tar inte ut någon seger i förskott -   men vi vill ha en bra avslutning därför är det önskvärt även Lagerbäck tippar matcherna som är kvar.   


Utmaningen håller så hög klass:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar