torsdag 3 mars 2016

Lördag 5/3 [Skyttis IP] Örnsköldsvik

Så var det äntligen dags för bevaka riktig fotboll.  Inomhusfotboll i all ära men det är något speciellt när lagen äntligen får kliva ut på en full stor plats spela 11 mot 11.

Matchen bloggen ska bevaka på lördag 5/3
En riktigt intressant match är vad som väntar fotbollspubliken i Örnsköldsvik på lördag.  Det blir direkt en repris på inonmhusdm-finalen.    Ett inomhusDM där Själevad var storfavoriter inför och man gjorde inga besvikna när fullständigt körde över allt motstånd.  

Själevad som inför den här säsongen gör en nystart känns det som då man åter är tillbaka i div 1 efter ha spelat endast en säsong i div 2.

Laget har tappat några spelare:   Wilma Söderlund, Vanja Östmark,  Emma Edmark men även fd-Ruif-spelare Johanna Abrahamsson.  Det absolut största förlusten:  Veronica Lundholm som inte kommer satsa på slå sig in i div 1-truppen.

Två Hägglunds-tjejer har tagit klivet in i Själevads a-trupp:   målvakten Josefin Berglund & Alma Gustavsson.   Alma som förövrigt gjorde det riktigt bra under Kuben Cup i februari.

Själevad har gjort det riktigt bra och det känns verkligen som att laget är rustade för att spela div 1 norrland säsongen 2016.

Tittar man spelare för spelare i Själevad:
Tre riktigt tunga förlängningar:  Systrarna Johanna & Josefine Engwall & Josefin Larsson.
Larsa som alltid gör mål när hon spelar....  Det känns så iaf ;)

Spelare som jag tycker man ska hålla lite extra koll på som verkligen har gått från klartecken till klartecken från senast jag såg dem.
Erika Strandberg,  Beatrice Lopez och Anna Söderlund.   Dessa tre spelare tror jag kommer göra toppensäsong säsongen 2016.

Erika känner vi från tiden på Fotbollsgymnasiet.....   Erika har verkligen gått från varit en stabil spelare till att vara en av lagets absoluta viktigaste spelare.  

(Erika Strandberg utsågs till turneringen MVP (Kuben Cup 2016) ) 

En annan intressant spelare som var med på Kuben Cup som förmodligen inte kommer spela med a-laget under säsongen -  men som det skulle varit jätteroligt att se i denna träningensmatchen.

Tilde Andrén en spelare född 2002 som kommer gå en mycket ljus framtid till mötes.  


Remsle UIF:
Ska 2016 bli en toppensäsong för Remsle UIF?   Ja,  jag tror man har ett lag att räkna med i absoluta toppen av div 2 mellersta norrland.       Ruifs unga lag gjorde det riktigt bra i Kuben Cup - då man trots att man saknade 4st ordinarie startspelare - gjorde en riktigt bra turnering där man gick till final där endast Själevads IK blev för starka.

Startspelare man saknade på Kuben Cup:  Linda Sjödin, Amanda Öhrling, Ella Högberg & Frida Karlsson.  

RUIF visade åter prov på att man har ett oerhört sammansvetsat lag.    Det var riktigt roligt att se hur samtliga spelare i  RUIFs trupp under Kuben Cup verkligen spelar på topp.
Josefin Lindberg gjorde kanske sin bästa turnering någonsin i Ruif-tröjan.... 4 mål och Josefin var riktigt bra.   Sen fick även Alexandra Strömqvist göra sitt första mål i a-lagströjan vilket var mycket glädjande.  Man har med två stycken riktiga supertalanger födda 2001:  Saga Nilsson & Hanna Ohlsson.  En spelare vi absolut inte får glömma att nämna:  Ida Forsberg som under turneringen växte fram till en riktig målvaktsfantom.    Hon fick senare också priset som Remsle UIFs bästa spelare i turneringen.  Måltjuven Johanna Byström gjorde också en riktigt bra turnering där hon slutade tvåa i skytteligan med sina 6 mål.

Coacherna:  Medin/Ville/Linda gör det riktigt bra med detta unga Remsle UIF.

Matchen
Förra säsongen när man spelade mot varandra i träningsmatchen slutade det med en 4-0 seger för Själevad.   Något annat än en Själevad seger här skulle vara en jätteskräll.   Jag tror att unga Ruif kan göra en riktigt bra insats i träningsmatchen mot Själevads IK på lördag.

Skyttis IP  på lördag.
10:00
  Modo-Arnäs IF
12:00  Friska Viljor-Björna IF
14:00  Själevads IK-Remsle UIF

Kommer inte tippa några resultat på dessa tre matcher.  Normalt tippar bloggen alltid på matcherna men då är det ju när den är serie.   

Vi ses på Skyttis IP på lördag !


Bäst koll på damfotbollen i Mellersta norrland:  Csportsbloggen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar