måndag 18 juli 2016

Heffnersklubban BK - Div 2 mellersta norrland damer.

Heffnersklubbans BK laget som tagit serien med storm så här långt!
Det var nog många som inte hade räknat med Heffnersklubban som ett topplag innan säsongen. Kan ju erkänna jag var en av dom där som tvekade,   men laget slutade ju trots allt på en stark tredje plats förra säsongen så det borde egentligen inte vara någon jätteskräll man är ett topplag även denna säsongen.

 
Resultaten under våromgången:
[B] IFK Timrå 2   2-0
[H] Ånge IF   3-0
[H] Ope IF   1-1 
[H] Remsle UIF  2-0
[B] Alnö IF   2-0
[H] IFK Östersund  0-0 
[B] Häggenås SK   5-0
[B] Härnösands SK   3-0
[H] Hägglunds IoFK 9-0
 
Hur är detta möjligt? Hur kan Heffnersklubban prestera och göra så starka insatser match efter match.   Det är nog en fråga som fler än jag funderat över.   Bestämde mig för kolla lite närmare varför Heffnersklubban gått så starkt under våren/sommaren 2016.


Med facit i hand så är det inte så konstigt. 
Svaret:  Man har under våren kunnat spelat med samma startelva vid många matcher -  och vi vet ju det blir ju tryggare och stabilare kunna spela med samma spelare match efter match.

11 spelare i Heffnersklubbans lag har spelat samtliga 9 matcher.   De har gett laget en superstabilitet.    Kollar vi på övriga topplag:  Ope IF: 3 spelare,  RUIF: 2 spelare & IFK Östersund 8 spelare.

Lagets målvakt Frida Forslund har gått från ha varit en stabil målvakt till att vara seriens just nu absolut bästa målvakt.    På laget 9 matcher - har Frida hållit nollan 8 gånger.
Mittfältaren:
Kristina Wiklander har den här säsongen blivit en riktig måltjuv.    Hon leder skytteligan på 9 mål.

Här är spelarna som spelat samtliga 9 matcher:
Frida Forslund, Isabelle Saarinen, Michaela Andersson, Amanda Wallin, Amanda Hamrin, Olivia Åsberg, Julia Persson, Kristina Wiklander, Emma Sjölén & Elina Jonsson.

Vad ska kunna stoppa Heffnersklubban från fortsatta framgångar?
Man har tre riktigt tuffa bortamatcher kvar:  Ope IF, Remsle UIF & IFK Östersund.

Under sommaruppehållet har Heffnersklubban hämtat in ett nyförvärv: Mikaela Moen fr Alnö IF.

Hur det kommer gå för Heffnersklubban till hösten återstår att se.  Men får man fortsätta och ha en skadefri trupp så kommer  laget absolut fortsätta slåss om seriesegern.

Ps:  måste ju hylla Heffnersklubbans försvar:  endast 1 insläppt mål på nio spelade matcher imponerar.


Nu hoppas bloggen Heffnersklubban väljer sig ansluta till live-rapporterings verktyget/appen Sportswik.  Eftersom det är så enkelt rapportera in mål via denna appen så borde det inte vara omöjligt.   Exempelvis skulle en speaker kunna sköta rapportera in mål via appen men det funkar även med en ledare då detta inte är något som tar någon tid.

Imorgon är det ännu en ny serieledare tur att presenteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar