torsdag 21 juli 2016

Special för Fotbollz - Jämtlandslagen i div 2 mellersta norrland.

Första laget är Ope IF:
Ope IF har något stort på gång!  Årets upplaga av Ope IF känns mycket stabilare och mer homogena.  Man hade en riktigt toppsäsong 2013 när man vann div 2 mellersta norrland och med den seriesegern fick spela div 1 norra svealand säsongen 2014. Det blev tyvärr respass direkt då man slutade sist med endast 5 inspelade poäng.  

2015:  var man åter tillbaka i div 2 mellersta norrland med nye tränaren Jimmy Anjevall vid rodret. Man gjorde en helt okey i comebacken div 2 mellersta norrland. Man slutade tvåa på samma poäng som IFK Timrå som då tog hem seriesegern - med betydligt bättre målskillnad.

2016:    Precis som jag sagt tidigare känns det som att Ope IF har något riktigt stort på gång - där man är obesegrade efter halva serien spelats. Man har en uppskjuten match kvar att spela - borta mot Hägglunds IoFK.  

Inför denna säsongen valde storspelarna Lisa Landin & Pernilla Nilsson att åter dra på sig den blåvita tröjan igen.     Två spelare som har stor del av lagets framgångar!

Man har flera talanger som vuxit till riktigt stabila div 2 spelare:  tänker på Filippa Ehn, Ella Backman och målvakten Jenny Hilmo.   Just Hilmo är kanske den Ope-spelare som har haft den absolut bästa utvecklingskurvan.   

När Ope IF åkte ur div 1 säsongen stod man utan en given första målvakt.    Då plockade man upp Hilmo från utvecklingslaget till säsongen 2015.    Och hon tog chansen direkt och har sedan dess varit lagets ohotade första målvakt.  

Jag håller Hilmo som en av seriens absolut bästa målvakt.    För dagen är det endast Frida Forslund i Heffnersklubban som känns som en bättre målvakt.

Man har veteranerna Petra Hoppstadius & Tove Modin Brissler i laget  + flera andra riktigt stabila spelare -  Emilia Starkman är en av dom viktigare spelarna.

Jag håller fast vad jag sagt under hela säsongen Ope IF är seriens stora favoriter.   Tror lagens bredd kommer bli avgörande till att man lyckas ha främsta motståndarna Heffnersklubban bakom sig.

Andra laget:
IFK Östersund spelade 2013 div 2 mellersta norrland -  denna gången blev det direkt respass efter att man endast vunnit 2 matcher med målskillnaden 15-111.    Det var ett misslyckande -  tyvärr så blev det tänkta samarbetet med ÖDFF aldrig av - därför blev lagets trupp tunnare än vad man hade räknat med.

2014:  Fick man börja om i divison 3 -  laget tog chansen direkt och tog hem seriesegern 3 poäng före ÖDFF andra lag.   Lagets skyttedrottning Linnea Bergqvist vann skytteligan med sina 26 mål.

2015:  Var man åter tillbaka i div 2 mellersta norrland -  denna gången med en betydligt stabilare spelartrupp än vad man hade säsongen 2013. Så förutsättningarna för att man skulle klara sig kvar och förmodligen vara ett topplag var stora.    Förväntningarna från lagets supportrar inför comebacken var förmodligen höga.   Och förväntningarna infriades när IFK Östersund med ett positivt spel lyckades bärga en stabil femte plats i sin comeback säsong.  Och skytteligan var det åter Linnea Bergqvist som tog hem segern efter gjort 22 mål.

2016:    Var siktet inställt ännu göra en ännu starkare säsong -  kanske skulle man kunna vara med och hota om toppplaceringarna.  Efter en tung start med förluster och många oavgjorda så låg laget under en kortare period sist i serien.  Man har spelat upp sig senaste tiden och lagets 5-1 seger hemma mot Ånge IF -  sista matchen innan sommaruppehållet var lagets tredje raka seger.  

Efter lagets stabila spel under dom senaste matcherna så har man också klättrat i tabellen och man ligger efter nio spelade matcher på stabil fjärde plats med häng på tredje platsen (3 poäng bakom)

När jag kollar på lagets spelarstatistik visar det på laget har hög potential för att vara med i den absoluta toppen av serien. Efter nio spelade matcher så har hela 8 spelare spelat samtliga matcher - målvakten Matilda Klang har varit med truppen vid samtliga nio matcher.  Men hon har bara stått i 6 av dessa nio matcher.

Man har tagit in en ny riktigt stabil målvakt i Christy Udogadi Ohiaeriaku man har dessutom fått in Julia Elvbo. Elvbo som var en länets allra största talanger när hon 2013 spelade div 2 fotboll med Häggenås SK.  Efter denna succésäsong så värvades hon till ÖDFF!   Där blev konkurrensen tyvärr lite för tuff och det blev inte jättemånga matcher i ÖDFF-tröjan.  

Nu är Julia tillbaka i division 2  -  förmodligen oerhört revanschsugen  och vill göra en riktig toppensäsong.

Bloggens tips:  tror att IFK Östersund kommer göra bättre andra halva av säsongen än vad man gjort under den första halvan.

Tredje laget: 
Häggenås SK är det laget av dom tre Jämtlandslagen som bloggen har minst koll på.  Mycket pga man spelat i division 3 under senaste säsongerna.     Det är lite roligt med Häggenås SK -    byn som är mer kända för sina storbilbingon  än sitt duktiga damfotbollslag. 

Måste säga jag tycker det är riktigt roligt Häggenås åter spelar division 2  =)

2013:   var en historisk säsong för Häggenås,  det var lagets första div 2-säsong och man klarade också sig kvar med god marginal.  Pga av olika anledningar så valde laget trots att man klarade nytt kontrakt med god marginal att hoppa av och spela vidare i division 3.   

Utan att riktigt veta så tror jag att det var spelarmaterialet som man förfogade över efter succésäsongen än det ekonomiska.  

2014:  Känns som det var en liten mellansäsong där laget slutade på en tredje plats i division 3 bakom ÖDFF 2 & IFK Östersund.  Interna skytteligan vanns av lagets allt i allo Margareta Handler på 24 mål.  

2015:   Skulle visa sig vara Tigerbrudarnas år!   Laget stod för en makalös säsong där man vann lagets samtliga seriematcher (16 av 16)  med målskillnaden 78-8.    Trots denna succésäsong var det länge osäkert om laget skulle hänga på div 2-tåget igen.      Osäkerheten var nog mest för klubben var osäker om tjejerna var villiga lägga ner den tiden som det krävs i division 2.

Laget tog ganska snabbt beslut ändå att man ändå ville satsa på hänga på div 2-tåget igen.   Jag tror ingen har ångrat sig att spelarna valde att ta det beslutet.  

2016:   När nu Tigerbrudarna åter skulle spela division 2 - så var det nog inte många som hade jättehöga förväntningar på laget trots man gick igenom division 3 med 16 raka segrar.  Jag ska erkänna jag var en av dom som underskattat Häggenås SK den här säsongen.   Har hela tiden trott laget ganska enkelt skulle klara sig kvar men laget har spelat mycket bättre än vad jag hade  förväntat mig.   Efter halva serien spelad så placerar laget sig på femte plats!   Nycklarna till lagets framgångar svarar god träningsnärvaro och lagets ständiga allt i allo Myggan Handler.

Myggan är verkligen allt i allo för föreningen.   Spelande tränare som väger riktigt tungt för lagets framgångar på planen.       Jag och många med mig hoppas Myggan fortsätter att lira fotboll i Häggenås SK.   Man kan aldrig ge för mycket superlativ till Myggan,  hon är laget/föreningens hjärta.

Det är totalt fem spelare som har spelat samtliga matcher den här säsongen:  Maria Andersson, Emilia Svedberg, Lina Lindman, Helena Jacobsson & Madelene Norman.  

Hur kommer det gå för Häggenås SK?   Jag tror det kommer fortsätta att gå bra för laget - det finns flera spelare som kan kliva fram och avgöra matcher.  Det kommer visa sig ovärderligt för laget.

Bloggen ser verkligen fram emot besöka Tigervallen igen!  =)  

Mitt tips:   det kommer bli tre jämtländska lag topp 5 den här säsongen.

Måste passa på att påa lite:  Jag hoppas fler lag väljer att live-rapportera från sina matcher.  Det finns en app Sportswik som fler och fler lag börjar använda.   Mycket pga det är så enkelt för vem som helst starta en live-rapportering för ens lag.  Det är inget som tar en massa tid heller utan vem som helst kan enkelt lägga in målskyttar i lagets match.  Ett bra exempel:  Själevads IK lagledare Jan Östman gör utmärkta rapporteringar från lagets bänk.


/Crille - Csportsbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar